Now Reading
Cum se aleg aparatele auditive. Interviu cu Lavinia Staicu, audioprotezist Clarfon

Cum se aleg aparatele auditive. Interviu cu Lavinia Staicu, audioprotezist Clarfon

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, auzul nostru slăbește… Evident, dacă lucrăm în medii în care suntem expuși în permanență unor zgomote puternice, dacă locuim în zone cu o poluare fonică pronunțată, dar nu numai, auzul nostru se resimte. Bineînțeles, acestea nu sunt singurele cauze ale deteriorării auzului.

Ceea ce putem să facem este să ne testăm auzul permanent și să luăm măsurile de rigoare atunci când acestea se impun. De ce? Pentru că a avea un auz bun este esențial pentru sănătatea noastră generală. Starea auzului ne influențează felul în care percepem lumea, modul în care ne comportăm, felul în care relaționăm cu cei din jur. Desigur, calitatea vieții noastre va crește dacă vom recurge la protezarea auditivă, atunci când ea se impune.

Despre importanța testării periodice a auzului și a protezării auditive bilaterale, am stat de vorbă cu doamna Lavinia Staicu, audioprotezist în cadrul Clarfon. Domnia sa ne-a explicat că, pe lângă cauzele binecunoscute ale deteriorării auzului, uneori putem să nu auzim bine din cauza altor probleme, precum un dop de ceară, o otită și așa mai departe. În aceste cazuri, în urma testării auditive, suntem trimiși la medicul ORL, pentru rezolvarea acestor probleme.

Important este să avem grijă de sănătatea auzului nostru! Vă invit să urmăriți și acest Dialog pentru Sănătate, pentru a afla sfaturile doamnei audioprotezist Lavinia Staicu.

Și nu uitați că luna martie 2023 este luna testării gratuite în cadrul Cabinetelor Clarfon. Pentru această testare gratuită nu aveți nevoie nici măcar de trimitere de la medicul de familie. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a beneficia de această testare gratuită este să vă faceți o programare trimițând un e-mail la adresa office@clarfon.ro sau sunând la numărul de telefon 031 9111.

Mai multe emisiuni ample de sănătate, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, găsiți pe canalul meu de YouTube și aici, pe pagina mea. De asemenea, mă găsiți și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Informați-vă adecvat și alegeți sănătos!

116 K
Scroll To Top