Now Reading
Ce sunt lipozomii si in ce situatii sunt recomandate suplimentele lipozomale. Rolul glutationului lipozomal

Ce sunt lipozomii si in ce situatii sunt recomandate suplimentele lipozomale. Rolul glutationului lipozomal

De antioxidanți ați auzit! Dar, ca să înțelegem ce sunt și care este rolul lor asupra sănătății, trebuie să vorbim mai întâi despre radicalii liberi.

Așa cum știți, atomii și moleculele din corpul nostru au pe orbită electroni. Radicalii liberi fură din acești electroni. Și, atunci, moleculele destabilizate fură din electronii altor molecule, încercând să-și completeze electronii lipsă. Și se creează o așa-numită reacție în lanț, un efect de bulgăre de zăpadă.

Antioxidanții ce fac? Se interpun între radicalii liberi și moleculele corpului nostru, astfel încât antioxidanții cedează ei electroni radicalilor liberi, astfel încât să întrerupă această reacție în lanț care degradează celulele corpului nostru.

Așadar, de antioxidanți avem nevoie. Corpul nostru produce antioxidanți, dar, odată cu înaintarea în vârstă, scade producția proprie de antioxidanți a organismului nostru. Și, apoi, stilul de viață contemporan: poluat, stres, fumat și așa mai departe… crește concentrația de radicali liberi. Pentru că radicali liberi, tot așa, corpul nostru produce în urma metabolismului celular. Dar, la un moment dat, acest echilibru se strică, între radicalii liberi și antioxidanți.

Și, tocmai de aceea, avem nevoie de antioxidanți sub formă de suplimente alimentare. Așa cum v-am mai spus, de mai multe ori, cred în suplimentele alimentare, cred că ne pot ajuta sănătatea!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

116 K
Scroll To Top