Now Reading
Cui se adreseaza si ce presupune procedura Fast and Fixed, interventie in urma careia pacientii pot beneficia de o dantura fixa pe implanturi

Cui se adreseaza si ce presupune procedura Fast and Fixed, interventie in urma careia pacientii pot beneficia de o dantura fixa pe implanturi

Vă invit să urmăriți emisiunea Dialoguri pentru Sănătate dedicată reabilitarii orale rapide pe implanturi, în care l-am avut ca invitat pe domnul dr. Dan-Gabriel Gruia, medic stomatolog specializat în implantologie orală, Clinicile PRODENT, de la care am putut afla care sunt pacienții eligibili, cui se adresează și în ce constă această procedură.

“Majoritatea pacienților sunt eligibili pentru reabilitarea prin dinți ficși în aceeași zi. Există niște contraindicații absolute și relative. Majoritatea contraindicațiilor se transformă în contraindicații relative sau eligibilitate. E vorba de pacienți cu hipertensiune, care se compensează și se tratează, pacienții cu diabet zaharat trebuie să aibă tratamentul și monitorizarea și compensarea făcute, în sensul că se aduce în niște limite totul, cu indicatorii de glicemie, hemoglobina glicozilată sub 8%. Majoritatea pacienților devin eligibili dacă nu sunt, 98% din pacienți sunt cu indicație de intervenție. Altfel, se monitorizează, se compensează sau se temporizează… pacienții cu infarct miocardic, 6 luni, la fel, pacienții cu osteoporoză și tratament cu bifosfonați se decalează cu 6 luni pentru intervenție.

Avantajul spectaculos este să faci totul într-o zi. De aici… și rapiditatea intervenției. Este foarte complex, dar se poate face totul într-o zi. Se îndepărtează dinți afectați, se curăță, se chiuretează osul, se asanează totul, se nivelează, dacă e nevoie, apoi se inserează implanturile, se stabilizează în os și se poate merge mai departe la adiții ușoare, sutură și la protetică provizorie.” (Dr. Dan-Gabriel Gruia, medic stomatolog specializat în implantologie orală, Clinicile PRODENT)

Pentru mai multe informații, puteți apela la Clinicile PRODENT:
PRODENT Dr. Gruia București – Str. Henri Coandă nr. 31A, Sector 1, 0771.763.640
PRODENT Dr. Gruia Câmpina – Bd. Carol I nr. 64, 0787.604.200

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

118 K
Scroll To Top