Now Reading
Cum actioneaza uleiul de catina pentru mentinerea fermitatii si elasticitatii pielii. Efectele acestui ingredient natural, utilizat inca din Antichitate

Cum actioneaza uleiul de catina pentru mentinerea fermitatii si elasticitatii pielii. Efectele acestui ingredient natural, utilizat inca din Antichitate

Dacă apreciați produsele cosmetice românești, cu ingrediente naturale, tradiționale, vă invit să descoperiți gama de produse cosmetice Essential cu ulei de cătină și ulei de măsline de la Cosmetic Plant. Cred că merită să le încercați!

Uleiul de cătina și uleiul de măsline sunt bogate în vitamina E, care este implicată în susținerea producției de colagen și elastină, proprie corpului nostru. Aceste două proteine sunt “responsabile” și de fermitatea și elasticitatea pielii, printre altele.

Colagenul face ca pielea să fie fermă, ține lucrurile închegate, frumos structurate, dacă este să o luăm etimologic, deoarece vine din grecescul kolla, care înseamnă “lipici”, “ceva care leagă lucrurile”. Elastina conferă elasticitate pielii. Adică, știți, noi tragem de piele și ea revine înapoi la forma inițială, în timp scurt. Denumirea de elastină vine de la elastos, care însemna “ceva maleabil, docil”, așa că elastina e cea care conferă elasticitate și mobilitate pielii.

Fermitatea și elasticitatea sunt două calități ale pielii tinere care, pe măsura ce înaintăm în vârsta, încep să se piardă. Din mai multe motive! Dar ceea ce putem face noi este să ajutăm corpul să reducă efectele colagenazei și elastazei, care distrug colagenul și elastina. Și putem face acest lucru utilizând cosmetice care au acest efect. Și e bine să le folosim cât mai din timp, chiar de dinaintea primelor riduri fine!

Și e bine să alegem cosmetice cu ingrediente naturale, tradiționale, care au trecut proba timpului, cum sunt cele din gama cu ulei de cătină și ulei de măsline de la Cosmetic Plant.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

116 K
Scroll To Top