Now Reading
Cum se realizeaza astazi un tratament de canal. Stomatologie de top, cu microscoape performante

Cum se realizeaza astazi un tratament de canal. Stomatologie de top, cu microscoape performante

Cum se realizează astăzi tratamentul de canal, tratamentul endodontic, aflăm de la dr. Ioana Neer Măcriș și de la dr. Magda David, medici specialiști în endodonție, DentalMed Luxury Dental Clinic, invitate în cadrul emisiunii noastre dedicate sănătății orale!

“Instrumentarul folosit este diferit de cel pe care îl foloseam cu niște ani în urmă. În speță, există ace rotative, exista ace foarte flexibile. Acele, în ziua de azi, nu mai sunt realizate numai din aliaj inoxidabil. Sunt realizate din titan, de exemplu, sunt mult mai flexibile, iar acele rotative au o eficiență mult mai mare, dar în același timp sunt și foarte flexibile. Mai demult se foloseau doar acele manuale, chiar așa se numeau, celebrele ace Kerr. Sigur că se făceau diverse mișcări, nu numai mișcările de rotație, dar era extrem de meticulos, era un tratament care dura foarte mult, era foarte obositor și pentru medic, și pentru pacient. Sistemele rotative, ca sunt mai multe, au fost inventate tocmai pentru a veni și în ajutorul pacientului și al medicului. Pacientul va obține un tratament de mai bun calitate, iar medicul o ergonomie mai mare.” (dr. Ioana Neer Măcriș, medic specialist endodont DentalMed Luxury Dental Clinic)

“Noi, ca medici endodonți, avem menirea de a salva dinți. Asta înseamnă că atunci când dinții sunt afectați de carie care, la rândul ei, afectează nervul, noi trebuie să salvăm dinții și să nu ajungem la situația în care îi scoatem. Dacă pacientul ajunge târziu la medicul stomatolog și caria cuprinde foarte mult din substanța dentară, nu mai avem posibilitatea de a salva acest dinte.” (dr. Magda David, medic specialist endodont DentalMed Luxury Dental Clinic)

DentalMed Luxury Dental Clinic (www.dental-med.ro):
DentalMed MARRIOTT – Calea 13 Septembrie, nr. 102, bl. 48A, București, Sector 5, Telefon: 0730 081 575
DentalMed PRIMĂVERII – Piața Charles de Gaulle, nr. 4-6, București, Sector 1, Telefon: 021 402 87 35

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

117 K
Scroll To Top