Now Reading
De vorba cu Ionut Stefanescu, audiolog si director general Clarfon, despre campaniile de educare in privinta sanatatii auzului, derulate cu ocazia Zilei Mondiala a Sanatatii Auzului

De vorba cu Ionut Stefanescu, audiolog si director general Clarfon, despre campaniile de educare in privinta sanatatii auzului, derulate cu ocazia Zilei Mondiala a Sanatatii Auzului

De Ziua Mondială a Sănătății Auzului, așa cum ne-a obișnuit, Clarfon derulează campanii de educație pentru sănătate și, bineînțeles, are și oferte speciale care vin în ajutorul pacienților hipoacuzici. În cadrul emisiunii Dialoguri pentru Sănătate, am stat de vorbă cu domnul Ionuț Ștefănescu, audiolog și directorul cabinetelor Clarfon.

“Cele două teste (audiograma și timpanograma)… ne pot arăta un tablou complet al funcționării urechii. În proporție de 95% știm ce problemă avem cu urechea și cum ne situăm cu auzul. De aici rezultă și recomandările pe care specialistul în protezare le poate da pe partea de protezare auditivă, dar și, bineînțeles, pe partea de tratament, unde se ocupă medicul ORL-ist.

În luna martie, pacientul primește o audiogramă gratuită, o timpanogramă gratuită și Ghidul Pacientului Hipoacuzic, care poate fi util nu numai pentru o persoană hipoacuzică. Este un material educațional, didactic, pe care, dacă îl ai în familie, îl poți studia sau îl pot studia membrii familiei. Ajutăm, practic, în felul acesta, ca pacienții să înțeleagă, să conștientizeze că este important să ai o sănătate a auzului, nu numai de dragul de a auzi sunete, ci de a te simți bine, de a te bucura de viață, de a te integra și a fi eficient în activitățile pe care le ai.

Noi lansăm în luna martie un produs nou, de la Sonova. Se numește Vivante și este un produs performant, care are un procesor ce face 500 de milioane de calcule pe secundă. Acest aparat auditiv, în momentul în care am intrat într-o cameră sau sunt într-un mediu sonor, are foarte multe scanări pe secundă ale mediului sonor. Aveți idee cam câte scanări pe secundă face un aparat auditiv performant, aparatul despre care vă vorbesc? 689 de scanări pe secundă. Este o performanță, pentru că, din analiza pe care am făcut-o, sunt aparate care au ajuns undeva la 100-200 de scanări pe secundă. Deci 689 de scanări pe secundă se găsesc la aparatul auditiv Vivante de la Sonova, care are un procesor foarte performant.” (Ionuț Ștefănescu, director general Clarfon)

Pentru mai multe informații – www.clarfon.ro, www.facebook.com/clarfonro, 031.9111.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

114 K
Scroll To Top