Now Reading
Restaurantele, ceainariile si cafenelele, in Europa. Consumul de ceai si cafea, de la un obicei scump la un obicei cotidian si… sanatos!

Restaurantele, ceainariile si cafenelele, in Europa. Consumul de ceai si cafea, de la un obicei scump la un obicei cotidian si… sanatos!

Despre restaurante, ceainării, cafenele… Locuri de popas, de odihnă, dar și… de aflat noutăți!

Sensul de local unde poți să mănânci ceva preparat rapid și să îți refaci forțele a început să fie utilizat în Franța Evului Mediu, dar, în mod oficial, se consideră că în 1765, la Paris, a apărut primul local care a purtat acest nume de RESTAURANT.

Pe lângă aceste localuri unde puteai să te duci să mănânci ceva, în Europa au început să apară ceainăriile, cafenelele, ciocolateriile, mici localuri unde puteai să bei un ceai, o cafea, o ciocolată caldă, să-ți recapeți forțele, să te întâlnești cu alți oameni, să schimbi idei, să afli noutăți.

Ceaiul adus din China a fost considerat la început o băutură medicinală, tot așa precum cafeaua, tot așa precum ciocolata, mai bine spus, precum cacaua, care a fost adusă din nou-descoperitele Americi. Toate acestea au fost considerate inițial băuturi medicinale și de lux, pentru că nu și le putea permite toată lumea, dar, așa, încet-încet, ele au devenit niște băuturi foarte populare, niște băuturi pentru toată lumea, atât ceaiul, cât și cafeaua și, mai apoi, bineînțeles, și ciocolata.

Dincolo de răspândirea acestor produse, care astăzi sunt utilizate pe scară largă, în cazul ceaiului s-a schimbat și semnificația numelui, pentru că, inițial, CEAI era denumită acea băutură care era preparată dintr-o anumită plantă din China, din Camellia sinensis, din care se obțin ceaiul verde, dar și ceaiul alb și ceaiul negru.

Însă, astăzi, numele de CEAI noi îl folosim pentru diferite infuzii din plante. Numim ceai și infuzia din frunze de mentă, din flori de mușețel, de sunătoare, de măr și scorțișoară, fructe de pădure, de zmeură, căpșuni și câte și mai câte.

Opriți-vă pentru un scurt moment de răgaz și dați play acestei emisiuni! Sper să vă placă, să vă aducă un pic de armonie, de inspirație, de savoare!

Și, bineînțeles, vă invit să descoperiți ceaiurile Larix! Zile cu liniște, cu bucurie și cu mulțumire, la o cană cu ceai! Mulțumesc!

Pentru mai multe emisiuni interesante, vă invit să vă abonați la canalul meu de YouTube. Mulțumesc!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top