Now Reading
Terapiile care te pot ajuta sa ai o postura corecta. De vorba cu Vlad Cristian Iordache, kinetoterapeut in cadrul Clinicii Floare de Lotus

Terapiile care te pot ajuta sa ai o postura corecta. De vorba cu Vlad Cristian Iordache, kinetoterapeut in cadrul Clinicii Floare de Lotus

Ce este kinetoterapia și când se recomandă. Cum se completează cu fizioterapia și cu alte terapii pentru sănătate, pentru a avea o postură corectă și o stare de bine!

În cadrul emisiunii Dialoguri pentru Sănătate în care am stat de vorbă cu domnul Vlad Cristian Iordache, kinetoterapeut în cadrul Clinicii Floare de Lotus (www.floare-de-lotus.com). De la acesta am aflat că primul pas în tratare este scoaterea din faza de durere a mușchiul, adică cu un tratament, masaj, fizioterapie… În majoritatea cazurilor, când vine vorba, să zicem, de o postură incorectă sau de o contractură musculară care provoacă o scolioză sau cifoză etc. sunt diferite exerciții pe care trebuie să le facem ca să întărim acea musculatură, care, în primul rând, este slabă.

În principiu, kinetoterapia se ocupă cu mișcarea, cu tot ce ține de mișcarea corpului. Fizioterapia înseamnă terapie pe bază de curenți electrici, de diferite forme, de exemplu curenții galvanici. Kinetoterapeutul colaborează îndeaproape cu fizioterapeutul. Este vorba, de fapt, de o echipă de terapeuți care implementează planul de tratament prescris de medic.

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă doresc multă sănătate și aveți grijă de cei dragi!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top