Now Reading
Solutii moderne de implantologie si cum se realizeaza reabilitarile orale rapide folosind cele mai noi tehnologii digitale din stomatologie

Solutii moderne de implantologie si cum se realizeaza reabilitarile orale rapide folosind cele mai noi tehnologii digitale din stomatologie

Noile tehnologii schimbă medicina și, bineînțeles, stomatologia! Cum intervin noile tehnologii în domeniul implantologiei orale, cum au schimbat acest domeniu și în ce măsură medicii specialiști în chirurgie orală mai au nevoie să cunoască tehnicile clasice de chirurgie, care sunt noile proceduri și aparate care îi pot ajuta pe medicii specialiști în estetică și protetică dentară să poată conferi rapid pacienților lor lucrări fixe care să li se potrivească foarte bine, care sunt reperele după care se realizează acestea, mai ales în cazul pacienților care și-au pierdut toți dinții și își doresc o reabilitare orală rapidă? Aflați răspunsurile urmărind emisiunea pe care am realizat-o cu specialiștii DentalMed: dr. Mihnea Velisarato și dr. Dragoș Popescu, medici specializați în implantologie și chirurgie parodontală, și cu dr. Bogdan Burducea, medic specialist în estetică și protetică dentară. E o emisiune din care veți afla cu siguranță lucruri noi și interesante!

“Aceste tehnologii digitale presupun suprapunerea unor tomografii, unor amprente digitale făcute de medic împreună cu tehnicianul care realizează acea gutieră, ghid chirurgical… Și există, pe lângă erorile de suprapunere, care sunt, clar, dacă mai există și o eroare medicală, că tu n-ai montat perfect ghidul în gură, e vorba de… nu trebuie să fie 1 metru, e vorba de o jumătate de milimetru, 1 milimetru, totul se schimbă local. Adică în loc să pui implantul pe poziția X și l-ai pus pe poziția X+1… totul se poate duce de râpă, pentru că avem și nervi prin oasele astea pe unde punem implanturi și nu avem voie să-i lovim… și așa mai departe.” (dr. Mihnea Velisarato, medic stomatolog specialist în chirurgie parodontală DentalMed Luxury Dental Clinic)

“Pacientul, când rămâne fără dinți, rămâne cu anumite repere, pe care le folosim în crearea machetelor viitorilor dinți. Buza superioară: știm că dintele trebuie să coboare sub buză cam 1 milimetru sau să se oprească la nivelul buzei superioare, astfel încât noi putem să știm dimensiunea lucrării superioare. Sunt informații care se transmit către tehnica dentară și, în funcție de acestea, noi plecăm de la niște simulări. Se trece, practic, prin niște etape care ne dau aceste înregistrări intermaxilare și putem să creăm o dimensiune adecvată dinților. Bineînțeles, mereu facem asta pe provizorii, foarte important. Indiferent de ce fel de lucrare se face, avem nevoie de lucrări provizorii cu care să confirmăm aceste înregistrări și să modificăm, dacă e vreo problemă, astfel încât la lucrarea finală să nu ajungem în vreo situație pe care să n-o fi controlat sau să n-o fi anticipat.” (dr. Bogdan Burducea, medic stomatolog specialist în protetică dentară DentalMed Luxury Dental Clinic) (Foto: iStock)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

135 K
Scroll To Top