Now Reading
Acasa, la noi acasa…

Acasa, la noi acasa…

In copilarie si in adolescenta, maestrii mei au stiut sa ma faca sa descopar placerea drumetiilor, sa ma las fascinata de noi orizonturi spre care sa aleg pana la apusul Soarelui, cand, in jurul unui foc de tabara, povestile despre noile locuri si noii oameni intalniti se asezau in sufletele noastre tinere, pentru a prinde radacini si a ne ajuta sa ne definim pe noi insine. Dupa ce barierele au cazut, am colindat noi si noi meleaguri… Dar, treptat, am realizat ca aici, acasa, la noi acasa, sunt locuri de-a dreptul magice, dar ignorate si ingropate sub profunda noastra nepasare.
Dincolo de gunoaie si de lipsa infrastructurii de care tot vorbim, nu ai cum sa nu observi un ciudat sentiment de instrainare… Odata cu criza, occidentalii au revenit in mare masura la un turism national, nu numai din cauza scaderii propriilor venituri, ci si dintr-un meritoriu sentiment al propriei raspunderi fata de viitorul tarii lor. Noi ar trebui insa sa intelegem, in plus, ca este de datoria noastra sa descoperim frumusetile uitate ale acestei tari si nu sa asteptam sa ni le semnaleze altii. Ar trebui sa intelegem ca noi suntem cei care ar trebui sa ne facem ordine si curatenie in tara. Daca nu am mai ramane fascinati de frumusetile altora, precum fluturii ce-si parlesc aripile atrasi de lumina lumanarii, am putea redescoperi minunile propriilor noastre meleaguri si, impreuna, le-am putea scoate la lumina de sub greaua apasare a propriei noastre nepasari. Haideti, sa invatam de la ceilalti cum putem scoate la lumina o tara despre care altii spun Frumoasa tara, pacat ca-i locuita! Haideti, sa demonstram ca o meritam!
Haideti, sa ne bucuram de frumusetile ei si, in acelasi timp, sa ne exprimam entuziasmul acolo unde este cazul si sa ne manifestam critic ori de cate ori suntem indreptatiti sa o facem. Haideti, sa ne lepadam de dezinteresul acesta sufocant! A fi mandri ca suntem romani nu inseamna sa cadem in fanfaronada, ci sa invatam sa devenim responsabili fata de noi si fata de cei din jur, sa cautam idei si solutii, sa invatam sa construim. Sa ne construim propriul viitor. Daca nu ni-l vom construi noi, nu ni-l va construi nimeni altcineva. Haideti, sa descoperim minunile acestei tari, sa le scoatem la lumina si sa ne bucuram de ele!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

112 K
Scroll To Top