Now Reading
Alba-Iulia, tinut secuiesc?!

Alba-Iulia, tinut secuiesc?!

Trebuie sa recunosc faptul ca problema reorganizarii teritoriale chiar ma preocupa, pentru ca o consider extrem de importanta pentru viitorul nostru. Si, urmarind aseara o emisiune TV, am avut cu adevarat un soc. Daca afirmatia nu ar fi fost repetata, as fi crezut ca nu am auzit bine. Fiind prezentata harta cu regiunile propuse, pe care era figurata regiunea din centrul tarii formata din judetele Harghita, Covasna, Mures, Brasov, Sibiu si Alba, regiune pe care nu era inscris nici un nume, in timp ce toate celelate regiuni purtau fiecare un nume, moderatorul a pus o intrebare generica cu privire la posibila denumire a acestei regiuni. In mod cutremurator, raspunsul unui invitat a fost: Tinutul Secuiesc, conform denumirii traditionale… Lasand deoparte discutia cu privire la unguri si secui, daca sunt acelasi lucru sau nu, lasand iarasi deoparte numarul celor care la ultimul recensamant s-au declarat secui, se pare ca doar cateva sute de mii, cum e posibil sa spui ca Sibiul e tinut secuiesc, cum poti sa spui ca Alba e tinut secuiesc?!
Probabil ca astazi si sasii si romanii au devenit deja cu totii secui! Satele lui Avram Iancu, ale lui Horea, Closca si Crisan, probabil ca toate au devenit sate de secui, Alba-Iulia, locul Marii Proclamatii a Unirii probabil ca a devenit un altar al secuimii. Cum avem deja reprezentanta Tinutului Secuiesc la Bruxelles, presupun ca, in curand, putem proclama tot Ardealul tinut secuiesc si, in viitor, de ce sa nu declaram toata Romania tinut secuiesc? Cred ca nu e stramos care sa nu se zbata in mormant. Acum 21 de ani cantam: Pacat, pacat de sangele varsat! Un refren mai actual ca oricand…

View Comment (1)
  • De ce va mirati?! Cel care se lupta de 21 de ani pentru alipirea Ardealului la Ungaria, pastorul Tokes, a ajuns in parlamentul european si apoi vicepresedinte strict datorita sprijinului primit din partea unor romani, asa cum o afirma raspicat si telegramele ambasadei americane. Se pare ca sunt romani care isi doresc acest lucru si, din pacate, sunt cei cu functii… Asa incat vorbim despre rezultatul politicii Romaniei din ultimii ani! Din pacate, sunt prea putini cei care sa se cutremure ca dvs. in fata acestor nemernicii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

112 K
Scroll To Top