Now Reading
Bucuria lucrului bine facut

Bucuria lucrului bine facut

Nu e o noutate, nimic nu se face fara munca. Dar, atunci cand munca se desfasoara la birou, stiu cate neplaceri iti poate produce fotoliul pe care stai, indiferent cat de frumos ar arata sau cat de buna ar fi calitatea pielii din care e confectionat. (Am avut ocazia sa testez diferite fotolii foarte frumoase, dar extrem de incomode… Iar, daca fotoliul sau scaunul de birou este incomod,  lipsa de concentrare, oboseala, durerile de cap si, in special, de spate si de picioare, vor aparea in curand…) Exista insa scaune inteligente capabile sa faca relaxanta munca la birou.
Pentru multi, chiar in pofida durerilor, munca la birou e o placere. Insa e o placere doar intelectuala, caci corpul se revolta, chiar enervant de des. Dar solutiile exista! Putem sa ne bucuram de placerile intelectuale, fara a ne chinui trupul, putem sa ne bucuram de toate acestea, simtindu-ne in acelasi timp relaxati, oferindu-i corpului nostru atentia si grija de care are nevoie…
Va veti intreba care este diferenta intre un scaun clasic cu care ne-am obisnuit de atata timp si unul inteligent. Demult am devenit mandri de faptul ca scaunul se deplaseaza liber pe rotilele lui, ca se regleaza usor pe verticala si ca ne permite, de asemenea, sa ne si lasam pe spate, daca tragem un pic de maneta magica. Dar pozitia spatelui continua sa fie incorecta… Speteaza acestor scaune ne sustine spatele doar intr-o singura pozitie, asa ca e imposibil sa nu apara durerile de spate… In plus, cotierele, nefiind reglabile, sunt mai mult de decor…
Noile scaune inteligente isi regleaza singure pozitia spatarului, dupa pozitia pe care o adopti tu in clipa respectiva. Aplecat spre masa de lucru sau inclinat mai mult sau mai putin spre spate, intr-o pozitie mai comoda, in cadrul unei discutii sau, pur si simplu, pentru relaxare, speteaza se regleaza automat in pozitia dorita de tine si iti ofera si un sprijin ferm. Evident, daca vrei, poti sa o si blochezi. Pe orice pozitie doresti. Si, intr-adevar, dupa nici o ora de lucru pe un asemenea scaun simti deja diferenta. Pentru ca nu mai apare nici o urma de oboseala. Cred ca nu numai pentru mine un sprijin ferm al spatelui este esential… (Si la propriu, si la figurat!)
Reglarea extrem de rapida a cotierelor, atat pe inaltime, cat si ca distanta fata de corp, iti asigura in acelasi timp un suport optim in timpul lucrului, ele devenind un fel de prelungire a suprafetei de lucru. E adevarat ca multitudinea de reglaje face acest scaun sa arate putin diferit fata de clasicele fotolii de birou. Dar, daca te uiti mai atent, observi ca, de fapt, ai in fata un design mult mai modern si – de ce nu? – mult mai tonic. Adica exact ceea ce iti trebuie pentru o zi dinamica, plina de surprize si de provocari.
Fata de scaunul pe care tocmai l-am testat – un scaun nemtesc, Dauphin, importat de compania Hansen – si care, pentru performantele lui, este si ieftin, costand doar aproximativ 200 de euro, exista si alte optiuni pentru care este reglabila si adancimea sezutului, iar acesta este la randul lui liber sa se incline in fata pentru a evita orice urma de compresie neplacuta asupra picioarelor. Mai ales pentru persoanele inalte, cred ca e recomandabil un scaun care are si adancimea sezutului reglabila, pentru a evita durerile de picioare cauzate de o eventuala circulatie defectuoasa provocata de o posibila compresie a acestora.
Dupa experienta testarii acestui scaun, m-am convins de avantajele noii generatii de scaune, asa ca imi voi face timp sa testez si alte modele, confortabile si elegante.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

118 K
Scroll To Top