Now Reading
De ziua mea, de Sfanta Cecilia

De ziua mea, de Sfanta Cecilia

Astazi, de ziua mea, am primit un dovleac. In amintirea Povestilor dovlecesti. De la cineva care ma cunoaste foarte bine.

Imi plac dovlecii. Pentru ca sunt portocalii, grasi, bucurosi… Si, cum niciodata n-am putut manca fara… povesti, gustul placintelor cu dovleac din copilarie asezonate cu povestile despre dovleacul transformat in caleasca pentru Cenusareasa, despre Dovleacul Vorbitor sau despre cel de Halloween, s-a transformat, peste ani, intr-un proiect pe care l-am realizat impreuna cu colega mea, Anne-Marie Moise. Acum cativa ani am editat o carte care nu putea sa se numeasca altfel decat… Povesti dovlecesti. Retetele Elisabetei Iorga si povestile culese si rescrise de Iulian Ghervas, care s-au impletit armonios in aceasta carte, ma fac si acum sa visez la serile animate de un dovleac luminat, ma inspira sa fac o supiera dintr-un dovleac burtos, doar ca sa-mi bucur musafirii, si ma ispitesc sa incerc chiar si o dulceata de dovleac…

Povesti dovlecesti
View Comments (4)
 • LA MULTI ANI! draga noastra Cecilia si numai bucurii, iti multumim ca ne rasfeti cu frumoasele povesti despre Romania si cu si mai frumoasele povesti dovlecesti.

  LA MULTI ANI!

 • Povestile dumneavoastra m-au incantat intotdeauna, pacat ca nu am gasit aceasta frumoasa carte cu povesti dovlecesti, dar sunt sigura ca vom citi pe minunatul DACIC COOL noi povesti dovlecesti…

  La cat mai multe povesti din Romania, doamna Cecilia!

 • Am fost si eu in Italia si m-am inchinat la moastele Sf. Cecilia, ocrotitoarea ochilor, in lumea catolica exista un enorm respect fata de Sf. Cecilia , exista chiar festivaluri dedicate acesteia.

  Poate in onoarea Sf. Cecilia faceti o miscare a celor ce au acest frumos nume, ca sa comunice intamplari despre Sf. Cecilia.

  E doar o idee…

 • Imi plac dovlecii, imi amintesc de prieteni, de familie si… de oamenii grasi si veseli.
  Nu sunt de acord cu Halloween-ul si cu folosirea dovlecilor pentru a inspaimanta!
  Dovlecii sunt veseli!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top