Now Reading
Desertul de dinainte de vacanta

Desertul de dinainte de vacanta

Dupa o zi stresanta, cu bune si cu rele, ai nevoie de un moment de relaxare, ai nevoie sa-ti lasi gandurile sa zboare spre viitoare vacante, spre zile insorite de poveste petrecute pe vreo insula din Mediterana… E ora la care imi place sa stau in fotoliu si sa admir privelistea din nordul Bucurestiului, sa vad in departare, planand incet, ca niste pasari, avioanele ce vin sa aterizeze sau care tocmai au decolat de pe cele doua aeroporturi ale Bucurestiului.
Visez la locuri pe care as vrea sa le vad alaturi de oameni dragi si ma rasfat cu un vin dulce de Corcova. Mai exact cu un Chardonnay 100%, din recolta 2009. Racit corect, asa cum ii sade lui bine, la 10-12 grade, te intampina, cu arome de nuci si nuante de fructe exotice. Cand il gusti, ai bucuria gustului proaspat si dulce, care iti lasa in final aceeasi aroma de nuci si de fructe exotice cu care te-a intampinat initial. Multa vreme am cautat un vin dulce care sa-mi fie pe plac, pana sa descopar minunatul Chardonnay dulce de Corcova. Este desertul perfect!
Mai ales langa un aluat dulce, bine facut si savuros, acest elixir al strugurilor bine copti de pe dealurile mehedintene ale piemontului getic, ma poarta mereu spre noi planuri de vacanta… Si cum sa nu visezi la vacanta perfecta petrecuta pe vreo insula din Mediterana, cand tocmai influenta mediteraneana confera savoarea si dulceata acestor vinuri mehedintene? Pana atunci insa mi-am propus sa colind tara in lung si lat. Si descopar de fiecare data oameni si locuri care  ma bucura, minunatii pe care merita sa le cunosti…

View Comments (5)
 • Uraaa… Iubesc vinul de Corcova in toate formele sale: dulce, roz, sec si… Shyrah-ul divin.
  Cat ma bucur ca mai exista oameni care stiu sa aprecieze VINUL PERFECT!
  Corcova e vinul sublim.
  Va multumesc ca existati.

 • Aveti dreptate, doamna Cecilia, un pahar de vin de Corcova e sanatate curata.
  In timpurile acestea grele, cand citim despre sinucideri si morti si tot felul de lucruri teribile, stiti ce ma gandesc? Ca acestea se intampla pentru ca nu mai stim sa ne relaxam, sa ne rasfatam un pic, sa gustam un vin de calitate si sa invatam sa ne bucuram si de cele mai mici placeri, cum zicea cronicarul.
  Va apreciez si mai mult de cand am aflat ca va place VINUL DE CORCOVA, un vin care pur si simplu te cucereste.
  Daca il gusti odata, nu mai poti sa bei altceva!!!
  Eu il stiu de un an si de atunci sunt consumator fidel.
  Felicitari Cecilia, Felicitari Corcova!

 • Pentru noi, fetele, vinul de Corcova e pefect, e dulce, e catifelat, e tot ce vrem de la viata, e bucuria intr-o boaba de strugure, e multumirea de a trai intr-un pahar de miracol.
  Are dreptate domnul de dinainte, daca nu stim sa traim, o sa murim de tristete…
  Leacul meu: O corcova buna, rose-ul e minunat!

 • Sunt de acord cu tot ceea ce este scris aici, un pahar de Corcova e bucurie sublimata si fericire adevarata, nu stiam ca Mehedinti-ul poate face asa ceva.
  Fiecare sticla e un cadou pentru mine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

116 K
Scroll To Top