Now Reading
Nuntasi in pantaloni scurti

Nuntasi in pantaloni scurti

Stiam ca in Targu Jiu exista traditia ca mirii sa se fotografieze la Poarta Sarutului. O traditie frumoasa, care te face sa simti inca o data ca, in acest oras, plimbandu-te pur si simplu pe Calea Eroilor, faci parte dintr-o opera de arta, din opera de arta a lui Constantin Brancusi… Insa zilele trecute, zabovind putin langa Poarta Sarutului, am vazut vreo sapte alaiuri de nuntasi… in pantaloni scurti! Stiam ca e moda slapilor si a pantalonilor scurti. La cinema, la cumparaturi, in vacanta, peste tot. Credeam insa ca mai exista momente in care se mai renunta la noua uniforma si se apeleaza la haine mai decente si mai… flatante. Credeam ca in anumite momente mai solemne la care participam vrem sa ne aratam respectul si prin felul in care ne imbracam. Si credeam ca, din toate cele ce sunt, putem alege si noi hainele care ne avantajeaza, nu cele care ne scot in evidenta defectele. In cazul unor Feti-Frumosi cu picioare superbe si cu abdomen bine conturat, in vacanta, pantalonii scurti si tricourile mulate sunt de inteles. Nu prea inteleg insa cum participi la o nunta in pantaloni scurti si cu un tricou care iti scoate in evidenta inexplicabila “burtica” pe care o ai la 20 de ani! Poate doar daca vrei sa eclipsezi mireasa!…

View Comments (5)
  • Exista nunti pe plaja, nunti la care mirii sunt desculti si nuntasii la fel… Exista nunti atipice. Inteleg ca nu e cazul… In mod normal, mirii ar trebui sa specifice genul de nunta pe care o organizeaza, tinuta pe care o pretind invitatilor. Daca nu o fac, isi asuma riscurile… E drept insa ca daca ar avea un pic de respect si nuntasii in cauza ar merge imbracati altfel la evenimentul prietenilor lor…

  • Si mie imi place sa mai umblu in pantaloni scurti, dar in excursiile la munte. Daca in drumurile astea trec si pe la cate o manastire am de grija ca in geanta sa am o fusta lunga si larga pe care sa o iau rapid peste pantalonii scurti si un batic… La intrarea in manastiri regulile sunt afisate, dar lumea nu le prea respecta. Dar de ce sa nu-i respecti pe cei care au ales drumul calugariei? De ce sa vrei sa te faci instrumentul Diavolului?! Si totusi uitati-va cati nu-si fac nici o problema in a intra in manastiri imbracati te miri cum… La intrarile in manastiri sta cate un calugar si te roaga frumos sa-ti pui un sortz sau o fusta lunga, daca vrei sa intri, si-ti imprumuta ei in caz ca nu ai. Si cu surprindere spun ca, vara asta, la manastiri am vazut extrem de multi barbati in fuste lungi din cele ce se imprumutau la intrare… Poate ar trebui sa-si ia niste blugi normali sau niste pantaloni usori de vara cand nu sunt la plaja sau la gratar! De admirat ii putem admira in alte contexte!!!

  • Suntem o tara a contrastelor… a imprevizibilului, a mentalitatilor cazute, uneori, in extrema. Cred ca din dorinta de a se simti cat mai comod, acesti domni au ramas cu “costumatia” cu care au fost la cumparaturi in piata. Despre “Vestimentatia lejera” la evenimente de acest gen, s-a scris foarte mult… majoritatea oamenilor se declara adeptii unei tinute lejere. Insa lejer, nu inseamna, in cazul unei nunti, sa te imbraci in pantaloni scurti. Probabil a fost de ajuns ca cineva sa dea tonul, iar “spiritul de turma” si-a spus cuvantul.
    Ce-as putea sa mai spun? Fotografia imi da senzatia de culoare si kitch… simbolul rochiei albe si elegante de mireasa nu intra in concordanta cu aspectul lejer al persoanelor cu pantaloni scurti.

  • In cazul manastirilor, masura aceasta, de a pune la intrare un cuier de unde poti sa iti iei fusta sau batic, este una care s-a luat in urma “dezinvolturii” (sa-i spunem) unora de a intra in biserica cu hainele cu care merg, de regula, la Mall. Lipsea respectul, intr-adevar, iar cei care au ales sa mearga pe calea Domnului, au cerut dreptul la respect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

114 K
Scroll To Top