Now Reading
Beneficiile uleiului de catina pentru sanatatea si frumusetea pielii. Produsele cosmetice cu ulei de catina de la COSMETIC PLANT

Beneficiile uleiului de catina pentru sanatatea si frumusetea pielii. Produsele cosmetice cu ulei de catina de la COSMETIC PLANT

Bobițele mici și portocalii de cătină te binedispun imediat! Pare să fie… dragoste la prima vedere, la cât de tonice sunt! Dar, dacă le guști, s-ar putea să nu-ți prea placă! Sunt astringente și acrișoare… Să fim sinceri: nu sunt gusturi cu care să te prea împaci! Tocmai de aceea, includem cătina în miere, facem din ea sirop sau dulceață… Pentru că știm că ne face foarte bine sănătății și… tinereții tenului!

Tocmai de aceea, uleiul de cătina este un ingredient apreciat în produsele cosmetice, deoarece ajută la regenerarea pielii, la hrănirea ei, la asigurarea vitaminelelor și nutrienților de care are nevoie. Și asta fac produsele din gama cu ulei de catină și ulei de măsline de la Cosmetic Plant, una dintre cele mai vândute game de produse cosmetice, pe bună dreptate, pentru că aduce rezultate vizibile!

Apropo, numele științific al cătinei este Hippophae rhamnoides și vine din greaca veche, de la hippo, care însemna „cal” și de la phaos, care însemna „a străluci”. Pentru că vechii greci au constatat că pielea cailor devine mai strălucitoare și mai frumoasă dacă aceștia mănâncă frunze și fructe de cătină. Și, tocmai de aceea, înaintea concursurilor și a diferitelor evenimente, aveau grijă să le ofere cailor o asemenea tratație.

Dar, dincolo de toate acestea, uleiul de cătină a ajuns să fie utilizat în medicina tradițională și în produsele cosmetice! Iar în combinație cu uleiul de măsline, care hidratează pielea și îi conferă un plus de vitalitate, efectele sunt spectaculoase! Nu e, așadar, de mirare că gama cu ulei de cătină și ulei de măsline de la Cosmetic Plant este o gamă de succes!

Gama conține o cremă vitaminizantă de zi, o cremă antirid de noapte, un lapte demachiant, o cremă de mâini și… o cremă anticearcăn, cu o formulă deosebită, pentru îngrijirea pielii sensibile din jurul ochilor! Pentru zona ochilor e nevoie de produse care să ajute la creșterea oxigenării țesuturilor și să aibă efecte antiinflamatoare și antioxidante.

Uleiul de cătină, bogat în vitaminele A, E, F și D, în acizi grași, împreună cu vitaminele și acizii grași din uleiul de măsline, dar și cu peptidele purificate din soia și orez, fortifică pielea sensibilă din jurul ochilor și stimulează microcirculația, astfel încât liniile fine să fie mult diminuate.

În plus, vitamina E din uleiul de cătină și măsline previne îmbătrânirea pielii, are proprietăți fotoprotectoare, prevenind eritemul cauzat de expunerea la razele solare, dar este implicată și în procesul de stimulare a producției de colagen și elastină, două proteine care asigură, printre altele, fermitatea și elasticitatea pielii. Deci este bine să folosim creme cu cătină cât mai din timp, chiar de dinaintea primelor riduri fine!

Și e bine să alegem cosmetice cu ingrediente naturale, tradiționale, care au trecut proba timpului, așa cum sunt cele din gama cu ulei de cătină și ulei de măsline de la Cosmetic Plant. În plus, sunt produse accesibile, pe care le găsiți în hypermarket-uri, în magazinele cu produse naturiste, precum și în farmacii. Bineînțeles, le puteți comanda și online, pe www.cosmeticplant.ro.

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, vă invit să vă abonați la canalul meu de YouTube și să urmăriți pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc!

116 K
Scroll To Top