Now Reading
Ce este quercetina, cand si cui i se recomanda un supliment cu quercetina

Ce este quercetina, cand si cui i se recomanda un supliment cu quercetina

Probabil ati vazut ca printre ingredientele suplimentelor pentru imunitate se gaseste si quercetina. Si va intrebati ce-o fi si quercetina… Quercetina este un flavonoid, adica o substanta pe care plantele o produc ca sa se protejeze pe ele. Quercetina este un puternic antioxidant si antiinflamator.

De unde vine acest nume, QUERCETINA? De la QUERCETUM, care insemna, in latina, „padure de stejari”. Asadar, daca vrem sa fim si noi puternici precum stejarii, ar fi bine sa luam in considerare suplimentele cu quercetina. Quercetina a fost descoperita in 1937, tot atunci cand a fost descoperita si vitamina C. Mai bine spus, atunci cand a fost izolata vitamina C, a fost izolata si quercetina, de acelasi biochimist, Albert Szent-Györgyi.

Quercetina, dupa cum spuneam, are un puternic efect antioxidant si antiinflamator. Este recomandata pentru sustinerea imunitatii. Dar nu numai! Ea este recomandata si persoanelor care se confrunta cu diferite alergii. De exemplu, cu o rinita alergica de sezon. Dar si persoanelor care se confrunta, de exemplu, cu infectia cu Helicobacter pylori. Dar… atentie foarte mare! Nu e recomandata persoanelor care au un surplus de acid gastric din cauza stresului. Asadar, si in cazul suplimentelor alimentare, noi trebuie sa stim atunci cand ne fac bine si cand nu ne sunt recomandate. Tocmai de aceea, asa cum stiti, de fiecare data, recomand sa va sfatuiti cu medicul dumneavoastra de familie, ca sa vedeti ce suplimente alimentare vi se potrivesc, mai ales daca suferiti de anumite afectiuni. Dar, daca sunteti sanatosi si vreti sa aveti o atitudine preventiva, va recomand suplimentele alimentare care contin si quercetina, pentru o imunitate puternica!

Va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia Mea de Sanatate si nu uitati ca ma gasiti si pe conturile mele de Instagram si de TikTok cu sfaturi scurte de sanatate! Va multumesc tare mult si aveti grija de voi! Dar va invit si pe canalul meu de YouTube si pe pagina mea de Facebook, unde postez emisiuni ample despre vitamine, despre minerale, despre multe produse sanatoase. De exemplu, acolo prezint si acest produs cu quercetina, zinc si vitamina D3 de la Laboratoarele Remedia. Asadar, nu uitati ca exista si suplimente romanesti de calitate, pe care va invit sa le descoperiti! Si sa aveti grija de sanatatea dumneavoastra si a celor dragi! Si nu uitati ca sa previi e mai usor decat sa tratezi! Va multumesc!

120 K
Scroll To Top