Now Reading
Cosmetice naturale cu extracte din plante medicinale: crema cicatrizanta si regeneranta cu galbenele si marul-lupului

Cosmetice naturale cu extracte din plante medicinale: crema cicatrizanta si regeneranta cu galbenele si marul-lupului

Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa avem in casa o crema de galbenele! Cunoastem cu totii efectele calmante, cicatrizante, antibacteriene si antimicotice ale galbenelelor. Ceea ce vreau sa va intreb eu astazi este daca stiti cum se numesc galbenelele pe numele lor botanic. Este vorba de Calendula officinalis. Si stiti de unde vine acest nume? Pe vremuri, in antichitate, preotii romani obisnuiau sa-i cheme pe cetateni in prima zi a fiecarei luni, ca sa-i anunte care este calendarul zilelor sacre din luna respectiva. Si, cum ei credeau ca aceste flori de galbenele infloresc in prima zi a fiecarei luni, s-a numit aceasta planta Calendula. Este aceeasi radacina cu calendar. Galbenelele si calendarul au aceeasi radacina, calende. Calende, care vine de la calare, care inseamna „a chema”. Iata cum galbenelele si calendarele au ceva in comun! In engleza, insa, se numesc marigold, pentru ca exista o legenda conform careia Sfanta Fecioara Maria, atunci cand isi aranja parul, isi punea in el, de fiecare data, galbenele.

Galbenelele sunt flori ale Soarelui. Si noi, daca vrem sa beneficiem de toata forta lor, se spune ca este bine sa le culegem la amiaza, cand este Soarele sus pe cer, pentru ca atunci aceste flori ale Soarelui au toata forta Soarelui. Si ne pot ajuta. De exemplu, daca le punem in cada de baie, vom ajunge sa fim respectati si admirati. Ne vor aduce noroc.

Dar, trecand dincolo de aceste credinte magice, daca e sa vorbim despre sanatate, astazi este recunoscut rolul linistitor si calmant al galbenelelor. Dar, in plus, este recunoscut si rolul lor pentru sanatatea pielii, pentru ca o crema de galbenele ne poate ajuta atunci cand ne confruntam cu taieturi, cu julituri, cu intepaturi de insecte si chiar cu arsuri solare. Stiu, noi am vorbit mult despre ce putem face ca sa prevenim arsurile solare, ce putem face ca sa avem un bronz frumos si sanatos, cum sa ne pregatim pielea ca sa mergem la plaja. Dar, daca totusi ajungem sa ne confruntam cu arsuri solare, dupa ce facem un dus cu apa calaie, ca sa spunem asa, putem sa utilizam o crema de galbenele.

Ceea ce vreau sa spun acum este ca Hypericum Plant, companie romaneasca din Baia-Mare cu peste 25 de ani de experienta in remediile apifitoterapeutice, are mai multe creme cu galbenele, cu diferite combinatii. De exemplu, crema de galbenele cu marul-lupului, in care se imbina virtutile galbenelelor cu virtutile acestei plante, marul-lupului. Asa cum stiti, probabil, aceasta planta, marul-lupului, este recomandata doar pentru uz extern. Si aceasta crema de galbenele cu marul-lupului este recomandata pentru reducerea inflamatiei, impotriva infectiilor bacteriene, pentru efectele calmante, cicatrizante. Si este indicata chiar si atunci cand ne confruntam, din pacate, cu dureri reumatice.

Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia Mea de Sanatate! Nu uitati sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa dati like paginii mele de Facebook, unde postez emisiuni ample despre sanatate. Si, bineinteles, ma gasiti si pe Instagram si pe TikTok cu sfaturi scurte despre ceea ce cred eu ca ar trebui sa avem in trusa de prim ajutor, despre ceea ce inseamna o alimentatie sanatoasa, un somn odihnitor si cate si mai cate… Vorbesc despre o viata sanatoasa, echilibrata, armonioasa. Si va multumesc din suflet ca ma urmariti! Multumesc!

118 K
Scroll To Top