Now Reading
Istorii si mentalitati despre taierea si caderea parului. Ingrediente testate clinic ce actioneaza impotriva caderii parului si pentru indesirea acestuia

Istorii si mentalitati despre taierea si caderea parului. Ingrediente testate clinic ce actioneaza impotriva caderii parului si pentru indesirea acestuia

Știați că există o constelație Coma Berenices, al cărei nume provine de la părul pe care Berenice, soția unui rege antic, și l-a tăiat și l-a oferit în dar zeilor, rugându-i ca soțul ei, plecat la luptă, să se întoarcă sănătos acasă? Zeii au fost foarte impresionați, atât de frumusețea părului Berenicei, cât și de gestul acesteia. Pentru că părul simboliza întreaga ființă. Tăierea părului era un gest foarte puternic, care întărea cuvântul dat, care venea ca o subliniere a promisiunii făcute. Tocmai de aceea zeii au fost foarte impresionați.

Dar… să ne gândim puțin: în foarte multe culte religioase, tăierea părului înseamnă că viața ta este închinată divinității. Și la budiști, și la catolici. Dar și la noi, la botez, se tunde „robul lui Dumnezeu”. Iar noi păstrăm cu foarte mare grijă moțul de botez. Pentru că tăierea părului are anumite semnificații, tot așa cum și căderea părului are anumite semnificații.

Dacă ești tuns fără să vrei, e o stigmatizare. Să ne amintim doar că, după cel de-al doilea război mondial, franțuzoaicele care au avut legături cu nemții au fost tunse în piața publică, tocmai ca să fie recunoscute ca atare, ca femei care au avut legături cu dușmanii, ca societatea să le poată disprețui. Pentru că doar femeile onorabile puteau să aibă părul lung, frumos și apreciat.

Pentru că părul lung, bogat și frumos era și este apreciat! Tocmai de aceea, pe măsură ce înaintăm în vârstă și părul ne cade din ce în ce mai des, ni se rărește… dacă și mâncăm inadecvat, dacă și suntem mult prea stresate, dacă mai avem și diferite afecțiuni și ne confruntăm cu căderea masivă a părului, parcă ne scade stima de sine. Parcă nu ne mai simțim atât de frumoase, atât de apreciate. Și tocmai de aceea suntem mereu în căutarea unor produse care să oprească căderea părului și care să contribuie la apariția firelor noi de păr, altfel spus, la îndesirea părului.

Tocmai de aceea, HERBAGEN, producător român de cosmetice și de produse de îngrijire, a lansat un kit împotriva căderii părului, pentru femei. Este, de fapt, un tratament intensiv, care are patru asemenea produse, cu ingrediente de excepție, pe care eu cred că merită să le încercați!

Șamponul, de exemplu, conține bio-keratină, extract de coada-calului, Ginkgo biloba, vitamina B3, Panthenol, Bisabolol. Și toate acestea acționează asupra firelor de păr, sporindu-le vitalitatea, densitatea, dar și volumul!

Serul booster regenerant capilar conține Baicapil, Procapil, Redensyl, care sunt ingrediente de top care acționează sinergic pentru stoparea căderii părului și accelerarea apariției firelor noi.

Masca reparatoare capilară conține bio-keratină, ulei de argan, ulei de macadamia, Panthenol și Bisabolol. Și lasă părul moale, ușor de pieptănat, plin de vitalitate!

Iar spray-ul, care trebuie aplicat pe părul curat, pentru a îmbunătăți coeziunea celulelor firelor de păr, pentru a crește elasticitatea și strălucirea firelor de păr, conține bio-keratină și Panthenol. Acestea sunt ingredientele de bază ale acestui spray din kit-ul HERBAGEN!

Bineînțeles, în aceste produse se mai regăsesc diferite extracte, precum extractul de ceai verde sau extractul de Larix Europea. Se mai găsesc diferite alte substanțe, precum zincul, glycina, Biotinylul apigeninul și așa mai departe. Sunt, după cum spuneam, ingrediente de top!

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, vă invit să intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc! (Foto: iStock)

114 K
Scroll To Top