Now Reading
Rolul uleiurilor esentiale pentru o buna stare de spirit si ameliorarea unor afectiuni minore

Rolul uleiurilor esentiale pentru o buna stare de spirit si ameliorarea unor afectiuni minore

Daca sunteti nelinistiti, anxiosi, stresati, daca nu dormiti bine, puteti sa incercati sa apelati si la ajutorul aromaterapiei. Probabil sunteti familiarizati cu uleiurile esentiale, uleiuri esentiale din plante aromatice, din fructe, din flori si asa mai departe, pe care probabil le utilizati in candela de aromaterapie.

Dar cateva picaturi de ulei esential putem adauga si in uleiul de baza pentru masaj. In acesta putem adauga cateva picaturi de ulei esential. Acum, ce tip de ulei esential… ramane sa stabilim, ramane sa stabilim dupa ce testam mai multe uleiuri esentiale. Pentru ca, desi acestea au, bineinteles, fiecare, recomandarile de rigoare, trebuie sa vedem si noi cu care ne impacam cel mai bine, care simtim ca ne face bine. Putem sa incercam uleiul de menta, de eucalipt, de lamaie, de lavanda si asa mai departe.

De regula, persoanele care nu dorm bine pot sa utilizeze uleiul de lavanda. Cum anume? Pot sa-si faca o perna mica plina cu lavanda si seara, inainte de culcare, sa-si puna pe ea cateva picaturi de ulei esential de lavanda. Daca nu pot sa-si faca un puisor cu lavanda, o pernita mica cu lavanda, pe perna normala pot sa-si puna cateva picaturi de ulei de lavanda. Toate persoanele care aplica acest truc spun ca dorm mult mai bine de cand au inceput sa aiba acest obicei. Dar, daca peste zi va simtiti nelinistiti, anxiosi si ati avea nevoie de un ajutor, puteti, pur si simplu, sa aveti cu voi o sticluta cu ulei esential de lavanda si, pur si simplu, luati, puneti cateva picaturi in palme, frecati palmele si… inspirati! Si o sa vedeti ca o sa va ajute foarte mult. Daca vreti sa pastrati mai mult timp acest parfum de lavanda cu voi, puteti sa puneti la incheieturile mainilor cateva picaturi de ulei esential de lavanda. Si o sa vedeti ca o sa va ajute sa va linistiti si sa va calmati in ziua respectiva.

Dar, daca sunteti raciti sau va confruntati cu o sinuzita, puteti sa incercati uleiul esential de menta sau de eucalipt. Puteti sa va puneti cateva picaturi la tample, in aceasta zona, unde se imbina maxilarul cu mandibula, pe barbie, sub buza de jos, sa va puneti sub nas, deasupra buzei de sus si, bineinteles, in lateralele nasului si sa masati putin aceste puncte. O sa vedeti cum parca vi se elibereaza sinusurile.

Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia mea de sanatate, inca o data va recomand sa testati mai multe uleiuri esentiale, pana cand descoperiti care va plac si care simtiti ca va fac bine si apoi sa le utilizati pe acelea. Puteti sa comandati mai multe tipuri de uleiuri esentiale de la Hypericum Plant, companie romaneasca din Baia-Mare cu peste 25 de ani de experienta in fabricarea remediilor apifitoterapeutice si pe care cred ca deja o cunoasteti, pentru ca, in cadrul emisiunii Strategia mea de sanatate, am prezentat mai multe produse ale acestei companii. Va multumesc tare mult, inca o data, si aveti grija de voi si descoperiti lucruri noi si sanatoase!

114 K
Scroll To Top