Now Reading
Sangerarea gingivala si carenta de vitamina C

Sangerarea gingivala si carenta de vitamina C

Stiati ca sangerarea gingivala poate sa fie un semn pentru carenta de vitamina C? Daca ne sangereaza gingiile, trebuie sa vedem daca avem, intr-adevar, o igiena orala riguroasa, daca nu cumva este un inceput de gingivita, care este primul stadiu al parodontozei, acel dusman tacut care ne poate lasa chiar si fara dinti daca nu luam masuri la timp. Dar poate sa fie vorba si de o carenta de vitamina C. Asadar, daca lucrurile nu se rezolva dupa o vizita la medicul stomatolog, daca nu se rezolva printr-o igiena orala riguroasa, ar trebui sa va ganditi daca nu cumva este vorba de o carenta de vitamina C.

Si de ce este atat de important acest lucru? Pentru ca noi trebuie sa fim atenti la toate semnalele pe care ni le da corpul nostru, nu sa luam vitamina C doar atunci cand suntem raciti, cand suntem gripati, cand ne confruntam cu vreo infectie. Pentru ca noi stim ca vitamina C ne ajuta atunci cand ne confruntam cu infectii, cu infectii bacteriene, cu infectii virale si asa mai departe. Dar vitamina C este esentiala pentru corpul nostru nu doar atunci cand ne confruntam cu infectii.

De exemplu, vitamina C sustine productia de colagen, prin urmare, sustine sanatatea vaselor de sange. Si exista actualmente studii care pun in legatura sangerarea gingivala, care spune ceva despre sistemul microcirculatiei vasculare, si hemoragiile retiniene si chiar atacul vascular cerebral. Asadar, lucrurile sunt foarte complexe. Ceea ce vreau sa spun este ca trebuie sa fim atenti la toate semnalele pe care ni le da corpul nostru si sa nu uitam rolul vitaminei C.

Asa cum stiti, vitamina C se gaseste in fructe si in legume, dar noi nu mancam suficiente fructe si legume in stare cruda. Atunci cand le gatim, vitamina C din ele este distrusa. Dupa cum stiti, vitamina C se gaseste in macese, in fructe de padure, in citrice, in kiwi, in legume verzi, precum conopida, varza si asa mai departe. Dar putem sa recurgem si la ajutorul suplimentelor alimentare cu vitamina C.

Ceea ce vreau sa va spun este ca Laboratoarele Remedia au vitamina C din macese si cu un indulcitor din frunze de Stevia rebaudiana. Asadar, este un produs indicat si diabeticilor. Sunt pliculete cu pulbere cu solutie buvabila, cu indulcitor natural, care se dizolva intr-un pahar mare cu apa calduta si se iau dupa masa. Exista pliculete cu o concentratie de vitamina C de 500 de miligrame si de 1000 de miligrame. Pentru ca, atunci cand ne confruntam cu diferite afectiuni, medicii recomanda cantitati mai mari decat normal, mult mai mari decat necesarul zilnic de vitamina C, care este in jur de 100 de miligrame. Acum, depinde, ca este vorba de copii, ca este vorba de femei, de barbati, de diferitele conditii in care ne aflam, pentru ca femeile insarcinate sau femeile care alapteaza trebuie sa ia mult mai multa vitamina C. De asemenea, fumatorii, cei care traiesc intr-un mediu foarte poluat si asa mai departe. Iar, atunci cand ne confruntam cu diferite afectiuni, trebuie sa suplimentam si mai mult cantitatea de vitamina C.

Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti prezentarile mele de produse, ca urmariti sfaturile mele de sanatate si, bineinteles, va invit sa intrati pe ACC Media Channel, canalul nostru media online cu emisiuni de sanatate, unde aveti intalnire cu specialisti de top din domeniul sanatatii. Va multumesc tare mult si… aveti mare grija de voi si de cei dragi!

120 K
Scroll To Top