Now Reading
Cum sa preparam carnea la gratar ca sa fie nu numai delicioasa, ci si sanatoasa

Cum sa preparam carnea la gratar ca sa fie nu numai delicioasa, ci si sanatoasa

Odata cu venirea sezonului cald, suntem tentati sa iesim tot mai des afara, sa mergem la iarba verde, la picnic, sa facem un gratar. De aceea, ar fi bine sa tinem cont de cateva sfaturi referitoare la modul in care se prepara carnea la gratar, pentru a fi siguri ca avem o alimentatie sanatoasa.

Dintre recomandari, cea mai importanta ar fi evitarea contactului direct cu flacara, caci acesta provoaca arsuri carnii. Intotdeauna, partile arse, negre ale carnii ar trebui indepartate, nicidecum consumate. De altfel, aceste zone arse nici nu au gust bun, sunt amare. Un truc pentru a evita arderea carnii este sa ungem carnea cu putina miere inainte de prepararea la gratar. Un alt sfat util ar fi sa marinam carnea inainte de a o pune la gratar, caci astfel ea se va digera mai usor.

Carnea este un aliment necesar, contine fier, de exemplu, care este util corpului nostru, mai ales copiilor, care sunt in crestere. Insa putem consuma carnea preparata la gratar impreuna cu o salata, care de asemenea va ajuta digestia. Iar aceasta salata ar fi bine sa contina legume care contin vitamina C sau suc de lamaie, de pilda. De ce? Pentru ca vitamina C e foarte importanta pentru corpul nostru, ajutand, printre altele, tocmai la absorbtia fierului din carne. Daca insa nu consumam suficente legume din salate, putem sa ne asiguram necesarul de vitamina C din suplimente alimentare.

Iar din multitudinea de suplimente existente pe piata cu siguranta le vom gasi pe cele care ni se potrivesc noua. Totusi, pentru a fi siguri ca facem alegerea potrivita, sa retinem ca, si in cazul lor, trebuie sa ne consultam cu medicul nostru curant sau macar cu farmacistul si sa citim cu mare atentie prospectele acestora. Si suplimentele alimentare au instructiuni si recomandari de utilizare, se iau tintit, nu se iau asa, pur si simplu, fara nicio regula. De pilda, cei care au o sensibilitate la aciditate pot gasi acum vitamina C alcalina. Activand de multi ani in domeniul comunicarii medicale, doresc sa subliniez inca o data acest aspect important, asa cum am avut ocazia sa o fac si in cadrul emisiunii „Doctor de bine” de la Pro TV.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

116 K
Scroll To Top