Now Reading
Ce poti face ca sa adormi mai repede si sa ai un somn odihnitor

Ce poti face ca sa adormi mai repede si sa ai un somn odihnitor

Nu puteti sa adormiti decat cu dificultate si, oricum, nu atat de repede precum v-ati dori? Incercati sa luati o pereche de sosete! O sa vedeti ca o simpla pereche de sosete va poate ajuta sa adormiti cu 10-15 minute mai repede. Este un lucru deja dovedit de studii stiintifice.

Dar acest lucru se stia de multa vreme. De exemplu, medicina traditionala chineza spunea ca, daca avem picioarele calde, energia circula mult mai bine si nu ajungem la blocaje energetice, pentru ca, conform acestei medicine traditionale, frigul inseamna stagnare, poate sa insemne chiar durere. Si, atunci, daca avem picioarele reci, energia nu curge atat de bine, ca sa vorbim in termenii medicinei traditionale chineze. Dar, in termenii de astazi, atunci cand avem picioarele si mainile calde, cand ne simtim bine, cand corpul nostru se simte bine, putem sa adormim mult mai repede.

Asa cum stiti, atunci cand dormim, temperatura corpului nostru este ceva mai scazuta. Creierul nostru da semnalul de scadere a temperaturii corpului. Dar, ca sa ajunga sa faca acest lucru, inainte, trebuie ca noi sa ne simtim confortabil, pentru ca, daca nu, lucrurile se intampla chiar pe dos. Daca ne este frig, daca picioarele noastre sunt reci, daca mainile noastre sunt reci, corpul simte ca trebuie sa trimita inspre extremitati un flux de sange, ca sa incalzeasca mainile si picioarele reci. Si, atunci, temperatura centrala creste. Exact ce nu ne lasa sa adormim! Pentru ca noi trebuie sa ajungem cu corpul la o temperatura confortabila si apoi temperatura corpului nostru poate sa scada si noi putem sa ajungem la acea stare de somnolenta si sa adormim si sa avem un somn odihnitor.

Bineinteles, lucrurile sunt foarte complicate, nu atat de simple, dar am incercat sa le simplificam, ca sa intelegem cat de important este sa ne simtim bine inainte sa adormim. Si asta inseamna si sa avem mainile si picioarele calde.

Bineinteles, ne poate ajuta si un supliment cu melatonina. Pentru ca, asa cum stiti, melatonina este recomandata in asemenea situatii. Se pare ca melatonina influenteaza tocmai acest mecanism de scadere a temperaturii corporale si, astfel, ne ajuta sa adormim mai repede. Bineinteles, melatonina are foarte multe alte beneficii. Este un antiinflamator, sustine sistemul imunitar si asa mai departe.

Daca doriti sa aflati mai multe despre melatonina, dar si alte trucuri despre cum sa adormiti mai repede, intrati pe canalul meu de YouTube si, bineinteles, sper sa va abonati, pentru ca acolo gasiti o serie intreaga de emisiuni care sper sa va fie utile si sper sa va placa. Va multumesc tare mult si va doresc toate cele bune!

116 K
Scroll To Top