Now Reading
De unde vine expresia “marul discordiei”. Povesti si legende despre mere. Beneficiile merelor pentru sanatate. Ceaiul de mar si scortisoara

De unde vine expresia “marul discordiei”. Povesti si legende despre mere. Beneficiile merelor pentru sanatate. Ceaiul de mar si scortisoara

Știți de unde vine expresia „mărul discordiei”? La o petrecere a zeilor greci, o zeiță, cam invidioasă, dar deloc proastă, a aruncat un măr pe care scria „celei mai frumoase”. Bineînțeles, Hera, Afrodita, Atena, fiecare își dorea acest măr, pentru că i-ar fi oferit un anume statut, o anume recunoaștere. Și fiecare dintre ele era frumoasă. Și fiecare dintre ele avea argumente ca să-și susțină frumusețea.

L-au ales pe Paris, ca să decidă el, muritorul Paris, care dintre ele este cea mai frumoasă. Dar Afrodita l-a ispitit pe Paris și i-a spus că, dacă-i va da ei acel măr, i-o va da pe Elena, cea mai frumoasă dintre muritoare. Bineînțeles, Paris a fost încântat și a acceptat, fără să se mai gândească la consecințe. Așa a început Războiul Troian. Totul, de la un simplu măr, dar care a fost aruncat într-un anume moment, într-un anume context, cu anumite conotații. De aici, expresia „mărul discordiei”.

Dar, bineînțeles, merele au o simbolistică foarte bogată, au foarte multe povești. Încă de la facerea lumii. Doar, ne amintim, Adam a fost ispitit de Eva să muște dintr-un măr, să muște din fructul pomului cunoașterii, chiar dacă asta însemna să renunțe la nemurire. Și, ceva mai apoi, tot de un măr a fost nevoie ca să-i cadă în cap lui Newton, ca acesta să poată formula legea gravitației. Și merele te ajută și să îți dovedești măiestria. Cum dovedeai tu că ești un bun arcaș dacă nu țintind cu succes un măr plasat pe capul unui băiețandru care avea capacitatea să stea nemișcat?

Merele, după cum spuneam, sunt fabuloase. Ne ajută să descoperim lumea, să ne dovedim măiestria și să ne menținem sănătatea. Sunt bogate în vitamine, în minerale, în fibre. Și ne plac fierte, coapte, răzălite sau în ceai. Tocmai de aceea, vă recomand să încercați ceaiul cu măr și scorțișoară de la Larix. Cred că o să vă placă! Puteți să-l beți atât fierbinte, cât și rece. Știm, nu ne hidratăm corespunzător și, mai ales vara, este esențial să ne hidratăm așa cum ar trebui. Și, tocmai de aceea, dacă ne luăm momentul nostru zilnic de răgaz, în care să savurăm un ceai, cum este acest ceai de la Larix, cum este acest ceai de la Larix, vom avea șanse să ne hidratăm așa cum trebuie. Și, bineînțeles, să ne împăcăm noi cu noi, să fim mulțumite noi de noi. Și, atunci, chiar dacă va mai veni cineva să ne întrebe „Cine-i cea mai frumoasă din țară?” și să încerce să semene discordie, să nască invidii și dorința de răzbunare, n-o să aibă succes, pentru că noi vom fi mulțumite noi cu noi, încântate de frumusețea noastră, pentru că fiecare dintre noi suntem frumoase, atâta doar că trebuie să învățăm să ne luăm momentul nostru de răgaz, în care să savurăm un ceai, să citim o poveste și să ne descoperim noi pe noi și lumea întreagă!

Ceaiul cu măr și scorțișoară de la Larix se găsește pe emag.ro aici.

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc tare mult și vă doresc sănătate, frumusețe, armonie!

112 K
Scroll To Top