Now Reading
Rolul zincului in sustinerea imunitatii

Rolul zincului in sustinerea imunitatii

De ce ar trebui sa luam zinc, un supliment cu zinc? Pentru ca zincul ne ajuta buna functionare a sistemului imunitar. Dar nu numai! Zincul creste rezistenta in fata infectiilor, ne ajuta sa facem mai rar raceli si gripe sau, daca totusi ne-am racit sau ne-am gripat, ne ajuta sa scapam mai repede de acele suparatoare simptome.

Dar zincul nu este recomandat doar pentru sustinerea sistemului imunitar. Zincul este recomandat si pentru sanatatea oaselor, a vederii, a parului, a unghiilor, a pielii. Exista si creme cu zinc, care ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor de pe piele.

Dar sa revenim la suplimentele cu zinc! De ce sunt ele atat de importante, dincolo de faptul ca ne ajuta imunitatea? Pentru ca zincul este implicat in buna functionare a membranelor celulare. Si, daca noi avem un deficit de zinc, membranele celulare sunt mult mai sensibile la stresul oxidativ. Altfel spus, suntem mult mai sensibili la radicalii liberi. In plus, zincul este implicat si in semnalizarea celulara, ceea ce inseamna ca influenteaza transmiterea impulsurilor nervoase. El este implicat, de fapt, in foarte multe procese. Iata de ce este indicat sa luam un supliment cu zinc!

Pentru ca din alimentatie, din pacate, adevarul este ca noi nu ne luam necesarul de vitamine si de minerale si asa mai departe… Si nu ne luam nici necesarul de zinc. In mod normal, zincul se gaseste in crustacee, in fructe de mare, in carne, in produse lactate, in cereale si asa mai departe… Dar, cum nu ne luam cantitatea suficienta de zinc din alimentatie, dupa cum spuneam, este recomandat un supliment cu zinc.

Si, asa cum stiti, de foarte multe ori am recomandat suplimentele Laboratoarelor Remedia. Dar ceea ce vreau sa spun este ca Laboratoarele Remedia, pe langa suplimentele cu zinc, au elaborat si alte suplimente, care, pe langa zinc, au si alte elemente care sa ne sustina imunitatea. De exemplu, suplimente care contin quercetina, zinc si vitamina D. Deoarece quercetina s-a demonstrat ca ajuta la patrunderea zincului in celule. Iar rolul vitaminei D pentru sanatate si imunitate il stim deja.

Va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia Mea de Sanatate, micile mele sfaturi de sanatate si, bineinteles, va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa dati like paginii mele de Facebook, pentru ca pe YouTube si pe Facebook postez emisiuni ample despre toate aceste subiecte sanatoase. Va multumesc tare mult si va doresc sa aveti o toamna plina de sanatate si de bucurii!

116 K
Scroll To Top