Now Reading
Chef Dorina Burlacu, promotor al retetelor traditionale reinterpretate astfel incat sa fie si mai sanatoase

Chef Dorina Burlacu, promotor al retetelor traditionale reinterpretate astfel incat sa fie si mai sanatoase

Chef Dorina Burlacu, creatoarea rețetei de mousse de parmezan Carpinello, a fost invitata emisiunii noastre Arena Învingătorilor! Vă invit să urmăriți povestea de succes a unei românce plecate din țară acum 30 de ani și care a devenit, după ani întregi de muncă, un promotor al rețetelor tradiționale reinterpretate astfel încât să fie și mai sănătoase! Descoperiți și câteva idei numai bune pentru rețete simple, rapide, ușoare!

“Cred că am fost îndrăgostită dintotdeauna de Italia, de când aveam 10 ani și de când profesoara mea de istorie îmi povestea despre frumusețile istorice ale Italiei, despre Roma, despre Veneția și mai ales despre Florența. Și întotdeauna îmi spuneam: „Într-o zi, când voi fi mare, aș dori să ajung în Italia!” Și uite că am ajuns în Italia! (…)

Un bucătar care are anumite studii din punct de vedere nutrițional, bineînțeles, nu este un doctor, eu nu sunt un doctor, dar am niște informații care îmi permit să cunosc foarte bine ingredientele și foarte bine combinațiile alimentare, în așa fel încât eu pot să creez o rețetă cu un indicator glicemic scăzut, pot să creez o rețetă care să aibă mai puține grăsimi, mai puțin zahăr, mai puțină sare, dar să fie la fel de gustoasă și mai ales supersănătoasă. (…)

Deci eu iau o rețetă tradițională, nu elimin niciun ingredient, chiar dacă vorbim de grăsime de porc, nu o elimin, doar reduc cantitățile. De foarte multe ori, îmi trebuie luni să lucrez la o rețetă sau la o altă rețetă. De exemplu, lucrez la o cremă de unt din anul 2020. Ea a intrat acum în producție, dar suntem tot în faza de experiment, tot cu Societatea Carpinello. Și vorbim despre o cremă de unt care are doar jumătate din grăsimi și conține fibră vegetală solubilă, care poate să ne ajute, pentru că, la nivel mondial, populația mănâncă foarte puține fibre vegetale. Și asta ar breveta, într-adevăr, un produs foarte interesant, care să aibă gust de unt, să semene cu untul, dar care să aibă foarte puțină grăsime. Imaginați-vă: 10 grame din această cremă de unt au doar 4 grame de grăsime totală și doar 1,7 grame de grăsimi saturate. Deci asta este super, extraordinar!” (Chef Dorina Burlacu, creatoarea rețetei de mousse de parmezan Carpinello)

Pentru mai multe emisiuni interesante, vă invit să vă abonați la canalul meu de YouTube, www.youtube.com/CeciliaCaragea. Mulțumesc!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

142 K
Scroll To Top