Now Reading
Ce este zaharul invertit si de ce este recomandat. Siropuri din fructe cu zahar invertit

Ce este zaharul invertit si de ce este recomandat. Siropuri din fructe cu zahar invertit

Stiti ce e zaharul invertit? Atunci cand mancam zahar, adica zaharoza, organismul nostru trebuie sa faca un efort de a transforma zaharoza in doua molecule mai mici, in glucoza si in fructoza. Acest proces are loc la nivel intestinal, cu ajutorul unei enzime numite invertaza. In cadrul acestui proces, se consuma si mari rezerve de calciu, ceea ce inseamna ca persoanele care mananca foarte mult zahar s-ar putea sa aiba probleme, in timp, cu dintii si cu oasele, chiar sa ajunga la osteoporoza.

Ce se mai poate intampla? Sa se epuizeze rezerva de invertaza, ceea ce poate sa duca la diferite intolerante alimentare. Si-apoi, daca mancam mult zahar, putem sa ne suprasolicitam ficatul si pancreasul, ceea ce poate sa duca la bulversarea secretiei de insulina. Si poate fi afectata secretia unor hormoni care coordoneaza sistemul imunitar. Tocmai de aceea, persoanele care mananca foarte mult zahar s-ar putea sa fie mult mai predispuse la raceli, la gripe, la diferite infectii. Tocmai de aceea, s-ar putea sa isi ajute organismul alegand mierea, care stim ca este sanatoasa, sau zaharul invertit. Zaharul invertit este un zahar care este, de fapt, un amestec intre glucoza si fructoza obtinute din zaharoza. Este un zahar invertit si organismul nostru nu mai trebuie sa faca el efortul de a-l inverti.

Probabil ati vazut ca exista siropuri din fructe cu zahar invertit enzimatic, cum sunt siropurile de la Hypericum Plant. Dar, pe langa faptul ca aceste siropuri sunt cu zahar invertit enzimatic, ele pastreaza si vitaminele si mineralele din fructe. De exemplu, daca alegeti un sirop multifruct, cum este cel de la Hypericum Plant, care contine zmeura, coacaze rosii si negre, merisoare, mure, capsuni si cate si mai cate, o sa vedeti ca acest sirop, pe langa faptul ca are un gust dulce foarte placut, este si vitaminizant, revigorant si tonic.

Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia Mea de Sanatate! Nu uitati sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa dati like paginii mele de Facebook, pentru ca acolo postez emisiuni ample de sanatate. Si, dincolo de micile sfaturi de sanatate si de prezentarile de produse pe care le realizez, pe canalul meu de YouTube si pe pagina mea de Facebook gasiti si foarte multe emisiuni de sanatate cu specialisti de top din domeniile lor de activitate. Va multumesc tare mult si va doresc toate cele bune!

114 K
Scroll To Top