Știți ce-avem noi de învățat din povestea cu ridichea uriașă? Că putem reuși doar dacă trecem peste micile divergențe, peste hârjonelile de genul șoarecele și pisica, doar dacă renunțăm la dorința de a-l tot înțepa pe celălalt, la relațiile de genul câinele și pisica, întrucâtva. Asta avem noi de învățat de la bunicul, bunica, nepoțica, câinele, pisica și șoricelul din povestea „Ridichea uriașă”, care doar atunci când s-au unit au reușit să scoată ridichea cea mare. Nu cred că ar trebui să uităm poveștile și remediile bunicilor. Sunt cu tâlc și ne fac foarte bine.
Și, apropo de ridichi, pentru că tot vine sezonul răcelilor și gripelor și o să ne doară și gâtul, să nu uităm de vechea rețetă de pe vremea bunicilor, cu o ridiche neagră pe care o tăiem în două, o scobim, iar pulpa aceea pe care am scos-o o tocăm mărunt și o adăugăm cu miere și o punem înapoi în acea scobitură și o lăsăm așa de seara până dimineața, când o mâncăm. Și o să vedem că o să ne facă foarte bine pentru răceală, pentru gripă, pentru durerile în gât. Și, dacă nu avem răgazul să ne facem singuri o asemenea rețetă, putem să alegem sirop din ridiche neagră sau sirop din ridiche neagră cu propolis, cum sunt cele de la Hypericum Plant.
Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, vă invit să intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate.