Now Reading
Economie si politica

Economie si politica

De 22 de ani peisajul politic al Romaniei a continuat sa fie dominat de abuzuri, injurii, certuri, insulte si discordie, in total dispret fata de cetatenii acestei tari. Parca nimanui nu i-a pasat de economia Romaniei! Parca nici nu a contat ca pierdem 30 de miliarde de euro nerambursabili din fonduri europene, care ori nici nu au fost accesati, ori au fost accesati, dar utilizarea lor se vadeste frauduloasa, riscand sa conduca la blocarea intregii sume. Astfel nici nu mai este de mirare ca, in conditiile in care in toata lumea se stie ca prosperitatea unei tari si o dinamica pozitiva a locurilor de munca depind mai ales de intreprinderile mici si mijlocii, la noi sa nu se faca nici un efort pentru sprijinirea acestora, ci cel mult sa se ia masuri impotriva lor, astfel incat ponderea acestora in cadrul economiei nationale sa fie la una dintre cele mai mici cote din U.E. Din acest motiv, cred ca, daca vrem sa mai putem trai in Romania, si cred ca multi dintre noi isi doresc din tot sufletul acest lucru, este necesar sa reusim sa ne facem auziti. In acelasi timp, cred ca in calitate de cumparatori avem o datorie expresa de a incerca sa sustinem firmele romanesti serioase, care ne ofera produse de calitate la preturi corecte, care incearca sa creasca prin creativitate si munca cinstita.
Astazi, ca stat membru al U.E., nu avem posibilitatea sa ne protejam economia si odata cu aceasta locurile de munca prin masuri vamale sau de alta natura. Dar avem posibilitatea sa sprijinim productia si locurile de munca din tara, prin modul in care cumparam. Atunci cand putem gasi produse romanesti de calitate si la preturi corecte, este de datoria noastra sa le cumparam, chiar daca de multe ori in magazine sunt mai usor de gasit produsele de import si chiar daca acestea se bucura de o publicitate mai agresiva. Un efort din partea noastra, de a cauta si a cumpara produse romanesti de calitate, poate reprezenta un sprijin esential in dezvoltarea economiei noastre si in salvarea si crearea de noi locuri de munca. Si, in acelasi timp, putem si trebuie sa ne exprimam, mai ales prin intermediul internetului, parerile, aprecierile si criticile care pot fi de folos antreprenorilor si brandurilor romanesti. Parerea cumparatorului este in ultima instanta cea mai importanta. Si trebuie sa ne-o exprimam! Viitorul nu trebuie sa ni-l faca altii, trebuie sa ni-l facem noi. Mai ales intr-o perioada de criza si criza adevarata pare sa nici nu fi venit inca… Si fiecare dintre noi putem contribui macar cu acest efort minim de a cauta si a cumpara produsele romanesti de calitate. Pentru ca, in acest fel, ajutam economia romaneasca sa se dezvolte si contribuim efectiv la crearea de noi locuri de munca, pentru tinerii care intra acum in viata activa, pentru cei care au avut nesansa de a intra in somaj.
Pentru toate acestea, Cumpara romaneste! cred ca reprezinta un slogan nimerit pentru toti cei care simtim romaneste si ne pasa de tara noastra. Trebuie sa invatam ca viitorul depinde de noi. Iar forma cea mai simpla prin care ne putem implica o reprezinta modul in care cumparam. De aceea, va propun sa… cumparam romaneste.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

118 K
Scroll To Top