Now Reading
Ce sa faci in cazul muscaturilor de paianjeni. Legenda paianjenilor si cum sa te protejezi de ei

Ce sa faci in cazul muscaturilor de paianjeni. Legenda paianjenilor si cum sa te protejezi de ei

Știți cine a fost Arachne? O țesătoare extrem de iscusită și celebră, dar cam încrezută. Considerându-se cea mai bună, i se părea normal să-i critice pe ceilalți, să le arate doar părțile rele, nu și părțile bune. Dar fiecare dintre noi avem și bune, avem și mai puțin bune și ar trebui să avem capacitatea de a vedea în ceilalți și părțile bune, și părțile mai puțin bune.

Deranjată de această atitudine a lui Arachne, Atena, zeița înțelepciunii, a rugat-o să fie mai modestă, dar n-a avut niciun succes. Și, atunci, a provocat-o la o întrecere. Fiecare dintre ele trebuia să țeasă o pânză. Atena s-a gândit să înfățișeze pe pânza ei lumea măreață a tatălui ei, a lui Zeus, iar Arachne s-a gândit să înfățișeze păcatele zeilor. I se părea că zeii nu au decât păcate și doar despre acestea ar trebui să se vorbească. Atena, care era zeița înțelepciunii, dar mai avea și ea momentele ei de impulsivitate, a distrus pânza țesută de Arachne. Mai mult, a transformat-o pe Arachne într-o vietate sortită să țeasă și să țeasă mereu, iar pânza să-i fie distrusă mereu și mereu. De aici, arahnidele, lumea păianjenilor.

Țesăturile fine ale păianjenilor sunt incredibile. Dar cu ce asociem noi lumea păianjenilor? Cu expresia „a pica în plasă”. Considerăm că este lipsit de spirit de observație, cam prost cineva care face greșeala să cadă în plasă. Dar haideți să vedem lucrurile și dintr-o altă perspectivă: cât de tragic trebuie să fie destinul de a țese și a țese mereu, ca pânza să-ți fie distrusă mereu și mereu? Și putem să ne gândim și la Penelopa, care țesea și țesea, așteptându-și soțul, pe Ulise, și spunând celorlalți că, în momentul în care va termina de țesut acea pânză, își va alege următorul soț. Evident, era un pretext. Dar cât de cumplit trebuie să fie acest destin, de a aștepta ani și ani? E un destin pe care trebuie să-l eviți. Și, tocmai de aceea, conform credințelor populare, femeile este bine să nu omoare păianjenii, să nu distrugă pânza păianjenilor. Și, atunci, dacă, totuși, dau de niște păianjeni, ar fi bine să cheme un bărbat, ca să distrugă el pânza păianjenilor, să omoare el păianjenii. Așadar, femeile ar fi bine să țină curat, astfel încât să nu vină păianjenii.

Iar, dacă vin păianjenii și, din nefericire, ne mai mușcă câte un păianjen, ar fi bine să știm că mușcăturile de păianjen sunt, de regulă, deranjante și enervante, pentru că păianjenii, de regulă, nu sunt veninoși. Bineînțeles, există și văduva neagră, dar doar în anumite zone și foarte rar. De regulă, după cum spuneam, mușcăturile de păianjen nu sunt decât deranjante și enervante. Dar în 2 – 3 zile putem scăpa de acea senzație neplăcută provocată de o mușcătură de păianjen. Ce avem de făcut? Imediat după eventuala mușcătură de păianjen trebuie să spălăm locul cu apă și cu săpun, apoi putem să punem o compresă cu apă rece. Și apoi indicat ar fi să ne îngrijim acel loc cu o cremă cu propolis și cu gălbenele sau o cremă cu gălbenele sau un gel cu gălbenele, precum cele de la Larix. Sunt remedii naturale pe care este bine să le avem cu toții în casă, pentru că ne ajută la eventuale mușcături de păianjen, în cazul înțepăturilor de țânțar, la diferite julituri, arsuri, tăieturi și așa mai departe.

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, vă invit să vă abonați la canalul meu de YouTube și să urmăriți pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc!

114 K
Scroll To Top