Am auzit cu totii ca este nevoie sa luam un supliment cu vitamina D din septembrie pana in aprilie, mai exact, in lunile care contin litera R in nume: septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie. Dar in mai, iunie, iulie si august n-ar trebui sa luam vitamina D. Chiar asa sa fie, oare? Haideti sa intelegem ca stilul nostru actual de viata nu mai este stilul de viata al bunicilor si al strabunicilor nostri. Traim intr-un stres cumplit. In plus, si din mai pana in august, noi stam in birourile noastre si, atunci cand iesim afara, avem grija sa ne imbracam, sa ne pastram confortul termic si asa mai departe… Cu haine lungi, racoroase… Si, bineinteles, atunci cand mergem la plaja, utilizam creme de protectie solara. In plus, este vorba si de varsta. La 17 ani, daca stai 15 minute la soare, organismul tau produce o anumita cantitate de vitamina D. Dar la 67 de ani, sa spunem, tot 15 minute la soare, cata vitamina D produce acel organism? Mult mai putina. In plus, lucrurile sunt legate si de culoarea pielii noastre. De exemplu, o persoana cu un ten mai inchis poate sa aiba un deficit de vitamina D. Pentru ca melanina din piele blocheaza ultravioletele B si limiteaza productia proprie a organismului de vitamina D. Asadar, haideti sa vedem lucrurile mai corect, haideti sa vedem lucrurile mai nuantat! Trebuie sa tinem cont si de eventualele afectiuni pe care le-am avea. Asadar, trebuie tinut cont de situatiile particulare. De exemplu, copiii si adolescentii, care sunt in crestere, persoanele aflate la varsta a treia, mai ales femeile la menopauza, sau persoanele care au probleme cu tiroida, toate acestea ar trebui sa vorbeasca cu medicii lor curanti si sa inteleaga ca s-ar putea sa aiba nevoie de un aport suplimentar de vitamina D si pe perioada verii. Pentru ca, conform statisticilor, se pare ca peste 60% din populatie, fie ca este vorba de copii sau de adulti, au un deficit de vitamina D.
Va invit sa intrati pe canalul meu de YouTube si pe pagina mea de Facebook, unde veti gasi emisiuni despre vitamina D, despre legatura dintre deficitul de vitamina D si deficitul de calciu, cand si cum se recomanda vitamina D si, bineinteles, despre cum intervine vitamina D in procesele de aparare ale organismului nostru.
Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia mea de sanatate si, asa cum stiti, ma bucur sa pot recomanda produse ale companiilor romanesti. Asa ca acum va invit sa descoperiti faptul ca Laboratoarele Remedia au mai multe variante de vitamina D, cu diferite cantitati, astfel incat puteti sa alegeti suplimentul cu doza recomandata de medicul dumneavoastra. Si puteti sa va administrati aceste suplimente simplu, rapid, comod. Eu va multumesc tare mult, inca o data. Nu uitati sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa dati like paginii mele de Facebook. Va multumesc si va doresc multa sanatate!