Now Reading
Greva profesorilor. Cum s-a schimbat sistemul de invatamant romanesc. Statutul profesorului, astazi

Greva profesorilor. Cum s-a schimbat sistemul de invatamant romanesc. Statutul profesorului, astazi

Un subiect de actualitate pentru întreaga societate și pentru fiecare dintre noi: greva profesorilor. Cum s-a schimbat sistemul de învățământ românesc în ultimele decenii. Care a ajuns să fie astăzi statutul profesorului. În dialogul pe care l-am avut cu prof. univ. dr. Dragos Popa, în Arena Ideilor, am discutat, pe larg, despre problemele școlii românești. O dezbatere pe care merită să o ascultați!

“A cere salarii mi se pare o chestiune absolut îndreptățită, a trece la anexe analiza sistemului de învățământ nu mi se mai pare normal. Trebuie să ținem cont de faptul că noi avem o situație, conform tuturor parametrilor, indiferent că discutăm de abandonul școlar, că discutăm de nivelul de pregătire, care este absolut dramatică. Pe de altă parte, este vorba de organizarea și de modul în care concepem sistemul de învățământ.

Școala este privită, de multe ori, din ce în ce mai mult, ca un mod de a-i transmite un set de informații copilului, ceea ce conduce la o viziune oarecum tehnică. Școala, în primul rând, trebuie să formeze caractere, trebuie să formeze atașamente sociale, trebuie să formeze un cetățean, nu pur și simplu un practician pe un câmp oarecare de activitate.” (prof. univ. dr. Dragoș Popa)

Pentru mai multe emisiuni de calitate, vă invit să vă abonați la canalul meu de YouTube. Mulțumesc!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

114 K
Scroll To Top