Now Reading
Legendele macesului si beneficiile pentru sanatate ale maceselor

Legendele macesului si beneficiile pentru sanatate ale maceselor

Cunoasteti beneficiile pentru sanatate ale maceselor! Dar cunoasteti legenda maceselor? Afrodita era indragostita de Adonis, lucru care a atras furia si gelozia zeului Marte – Ares, la greci. Acesta i-a urmarit pe cei doi indragostiti si, acestia alergand prin padure, la un moment dat, Afrodita s-a intepat in spinii unui trandafir salbatic, care avea florile albe. Din acel moment, sangele Afroditei care a cazut pe acele flori albe a transformat florile in niste flori rosiatice. Si acea tufa de trandafir salbatic a inceput apoi sa faca doar flori rosiatice si sa faca aceste fructe, macesele.

Dar povestea nu s-a sfarsit pana cand Adonis nu a fost ucis de un mistret atatat de Marte. Dar, de fapt, nu s-a sfarsit nici atunci, pentru ca Afrodita a facut in asa fel incat mult iubitul ei Adonis sa fie transformat in anemone, in aceste flori atat de frumoase, tocmai ca sa-si aminteasca de el intotdeauna. Iata cum, in mitologia greaca, foarte multe personaje, pentru a deveni nemuritoare, sunt transformate in flori, sunt transformate in plante. Adonis, in anemone, Narcis, in narcise, Hyacinth, in hyacinth, zambile, la noi, Daphne, in dafin sau laur. Sunt foarte multe de discutat pe acest subiect. Si cred ca o sa o facem!

Pana atunci, insa, as vrea doar sa revin putin la macese. Stiti de unde vine numele de ROZARIU? Dupa unii, s-ar putea sa vina de la faptul ca primii crestini au inceput sa-si faca rozarii din fructe de maces. Si, cum in latina numele familiei din care face parte si acest trandafir salbatic este ROSA, de aici, numele ROZARIU. Bineinteles, altii considera ca acest nume vine, de fapt, de la cununa de roze, de la gradina de roze cu care era impodobita statuia Fecioarei Maria. Pentru ca, asa cum stiti, statuia Fecioarei Maria se obisnuieste sa fie impodobita cu o cununa de roze, cu o cununa de trandafiri, cu o gradina de trandafiri. Si, cum in rugaciuni Fecioara Maria este invocata, de aici, numele ROZARIU.

De asemenea, stiti ca macesele sunt foarte bogate in vitamina C, mult mai bogate in vitamina C decat portocalele, decat lamaile, decat mandarinele si asa mai departe. Dar ele sunt foarte bogate si in alte vitamine si minerale. Si, tocmai de aceea, ele au un puternic efect vitaminizant, remineralizant, antianemic.

Ele sustin imunitatea, dar si sanatatea vaselor capilare, sanatatea vaselor de sange, pentru ca ele stimuleaza productia proprie a organismului de colagen. Si, astfel, sustin sanatatea vaselor de sange. Au si un puternic efect antiimbatranire si ajuta la fixarea calciului in oase si in dinti.

Din fericire, exista foarte multe metode de a prepara macesele. Putem sa facem sirop de macese, pasta de macese, ceai de macese… toate sunt delicioase! Cum utilizez eu siropul de macese? Pun intr-un pahar sirop de macese cam de un deget si adaug apa minerala. Si fac asta de trei-patru ori pe zi. Asta inseamna ca imi ajut imunitatea, utilizand acel sirop de macese, dar nici nu uit de hidratarea adecvata!

Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti toate povestile pe care imi place sa vi le impartasesc, pe langa beneficiile produselor, beneficiile plantelor medicinale si ale produselor apicole despre care vorbesc, si va doresc multa sanatate! Si nu uitati ca asta inseamna sa aveti grija atat de corpul vostru, cat si de sufletul si de spiritul vostru. Va multumesc tare mult si va doresc toate cele bune!

114 K
Scroll To Top